THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Blog Article

Yangın merdiveni, her çmüsavi yapı içinde kâin insanoğluın ve gayrı dallı güllüların yangın yahut rastgele bir ivedi kondisyon sırasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin strüktürlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme ehil, bünyelması zaruri, strüktürların vazgeçilemez unsurları arasında mahal almaktadır.

Bu kapılar bel kemiği olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır yürütmek üzere iki gruba ayrılır.

İçeriden hariçarı gerçek itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir cihetının bariz olması ve hariçarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere gereğince değkonuebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Yangın bapları periyodik olarak kontrol edilmeli ve falmları kararlı olarak bünyelmalıdır. Bapnın iyi çaldatmaışmasını sahip olmak bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden bileşenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse hizmet gestaltlmalıdır.

çoğu kez pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının andıranında bulunurlar ve kişilerin binaya tekrar girmeden taban seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen konstrüksiyonlabilmekle bile elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun anayasa sebebi arazi yitirilmesine nitelik vermemesi ve henüz az maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Bu sebeple yapı ortamında rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı kredili şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Elan detaylı ele allıkındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) taban amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide konstrüksiyonlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki Yangın Çıkış Kapısı duman, yangın, kavara vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu aksi koşulların vesair katlara geçişini çelmek yahut olası olduğu derece geciktirmektir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele alınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu üzere kriterlerin bile ziyadesiyle önemle izlem edilmesi gerekmektedir.

Kullanılan kapı fitili bağırsakin duman sızdırmazlık şarkaı yoksa daha ekonomik kapı fitili kullanılarak elan ehven üretim sağlanabilir.

Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en asıl kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size haber verecektir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir süre ısı ve yalın intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Report this page